Nowa generacja 27-calowych monitorów NEC
NEC Display Solutions wprowadza na rynek najnowszą generację 27-calowych monitorów MultiSync®: NEC E271N, NEC EA271F oraz NEC PA271Q. Monitory stworzone z myślą o wygodnej i efektywnej pracy zapewniają m.in. komfortową przestrzeń roboczą dla wielu aplikacji na jednym ekranie.
2018-07-23, 11:14

Większość monitorów wykorzystywanych w sektorze korporacyjnym nadal posiada co najwyżej 24-calowy ekran, dlatego wielu pracowników używa dwóch monitorów, aby móc pracować z kilkoma aplikacjami jednocześnie. Natomiast nowa linia monitorów MultiSync® oferuje ekrany o rozmiarze 27 cali, dzięki czemu wyświetlane treści są bardziej czytelne, a zarządzanie kilkoma otwartymi oknami na raz staje się łatwiejsze.

Flagowym modelem wśród nowych monitorów NEC MultiSync® jest PA271Q, zaprojektowany do profesjonalnych biur i dla specjalistów takich jak m.in.: graficy, architekci, fotografowie, DTP-owcy, czy projektanci. NEC PA271Q zapewnia najwyższej klasy odwzorowanie barw poprzez wykorzystanie silnika SpectraView i zintegrowanej aplikacji do kalibracji kolorów. Użytkownicy po podłączeniu zewnętrznego kalibratora do portu USB mogą wybrać żądane ustawienia z menu ekranowego.

Monitor umożliwia utrzymanie porządku na biurku, dzięki złączu USB Type-C, które ułatwia zarządzanie sygnałem wideo, audio, zasilaniem i urządzeniami USB za pomocą tylko jednego przewodu. Użytkownicy mogą jeszcze bardziej poprawić jakość obrazu za pomocą układu dbającego o równomierność podświetlenia całego ekranu, co szczególnie przydaje się w konfiguracjach wielomonitorowych. Monitor wyróżnia się również wysoce zaawansowanymi funkcjami ergonomicznymi.

Jan Gräf, Product Manager Desktop Displays w NEC Display Solutions Europe powiedział: "Stanowiska dwumonitorowe stają się coraz bardziej powszechne, szczególnie wśród kreatywnych profesjonalistów, dla których tradycyjne 24-calowe monitory są zbyt małe, aby efektywnie radzić sobie z pracą z wieloma aplikacjami na raz. Jednakże taka dwumonitorowa konfiguracja może negatywnie wpłynąć na wygodę i efektywność pracy, dlatego nowe 27-calowe monitory NEC umożliwiają użytkownikowi skoncentrowanie się na jednej powierzchni ekranu, bez konieczności obracania głowy pomiędzy dwoma monitorami.”

Oprócz monitora NEC PA271Q, nowa generacja MultiSync® zawiera model podstawowy NEC E271N i bardziej zaawansowany - NEC EA271F do pracy biurowej.

Więcej informacji na temat nowych monitorów można znaleźć na dedykowanej stronie: https://www.nec-display-solutions.com/p/pl/pl/Launch.xhtml?id=Generation27DT

Wszystkie trzy 27-calowe modele NEC MultiSync® są dostępne do testów. W celu uzyskania dalszych informacji lub urządzenia do testu /recenzji, należy skontaktować się z lokalnym biurem prasowym.

Dodatkowych informacji udzielają:

Mariusz Orzechowski